Blog

Zelfzorg tijdens salon sluiting

Geschreven door Gracia.

 

Normaal gesproken gunt u uzelf wat tijd en komt u afhankelijk van de behandeling om de 2 á 3 weken de salon binnen en worden uw nagels netjes verzorgd. Maar omdat de maatregelen om de corona virus te bestrijden zijn verlengd tot 28 april en de nagelstudio gesloten is zit er niets anders op dan de zorg over uw eigen nagels te nemen. Alle geplande afspraken tot die tijd worden van mijn kant geannuleerd. Er worden ook geen nieuwe afspraken ingepland tot er van het kabinet en RVIM groen licht is om weer open te gaan. 

Daarom hieronder wat tips en adviezen om uw nagels te blijven verzorgen.

 

Blijft goed oliën...

Zoals mijn advies ook altijd luidt in de nagelstudio...oliën oliën oliën. Waarom?! Om flexibiliteit en stevigheid van de nagels te behouden is het goed om minimaal 3 x per dag de nagels te oliën met een voedende nagelriem olie. Ja...ook nu de nagelstudio gesloten is! Daarnaast weert olie water en zorgt deze dus ervoor dat de nagels niet te veel vocht opnemen en de nagels niet zacht en kwetsbaar worden en gaan inscheuren.

Het voordeel van oliën is dat de nagelriem niet over de nagelplaat heen groeit en deze dus op zijn plek blijft en taak behoudt...namelijk het beschermen van de matrix tegen bacteriën en ziektekiemen. Daarnaast voorkomt oliën loshangende velletjes. 

Thuis manicure: 

Een manicure is niet zo moeilijk uit te voeren bij jezelf. Enige wat het vraagt is ...tijd en geduld! 

Een manicure bestaat uit het verzorgen van de nagelriemen, het verwijderen van loshangende velletjes, het in vorm vijlen van de nagels en het ontvetten van de nagelplaat alvorens te kunnen lakken. 

Nagels vijlen in plaats van knippen: 

Omdat de natuurlijke nagel uit lagen bestaat is het raadzaam de nagels te vijlen i.p.v. te knippen. Dit omdat anders de lagen door het knippen uit elkaar zullen gaan en er loslating (onycholisis) aan de nagels ontstaat. De natuurlijke nagels kunt u het beste vijlen met een houten of glazenvijl. Vijlen met een metalenvijl kan ervoor zorgen dat de nagels gaat splijten of inscheuren. 

Lakken van de nagels: 

Wilt u toch mooi verzorgde nagels tijdens de sluiting van de salon...misschien een idee om de nagels tijdelijk te voorzien van een traditioneel nagellak. Met CND™ Vinylux kunt u tot 7 dagen genieten van een kleur naar keuze. Met CND™ Vinylux heeft u geen aparte basecoat nodig. Deze zit al in de kleurlak verwerkt en kunt u makkelijk verwijderen met CND™ Offly Fast remover. 

Verwijderen van kunstnagels, Shellac en/of Gel polish: 

Omdat de salon jaarlijks ook 2 á 3 weken tijdens de vakantieperiode gesloten is verwijs ik u naar de link van mijn webpagina met tips en adviezen voor het verwijderen van uw Kunstnagels,  Shellac of Gel Polish. 

Link: Tips voor onderhoud nagels

Zelfzorg pakketten: 

Zelfzorg pakketten kunnen op aanvraag samengesteld worden en op afspraak opgehaald worden. Denk aan: 

Famous Names selfcare pakketten: 

 • Dadi oil (3,75 of 15 ml)
 • Dadi handlotion (59 ml of 236ml)
 • Famous Names base & top coat
 • Famous Names Cinnatize remover (30 ml)
 • Gorge Nails vijlen

 

CND™ Selfcare pakketten: 

 • CND™ Kanga vijl voor naturel nails
 • CND™ Solar oil (3,7/ 7,3 ml of 15 ml)
 • CND™ RescueRXx voor het herstellen en verstevigen van de natuurlijke nagels (3,7 ml)
 • CND™ Scentsation hand lotion (245 ml)
 • CND™ Vinylux  color en top coat (15 ml)
 • CND™ 2 in 1 color & top coat (2x7,3 ml)
 • CND™ Offly Fast remover 

 Product informatie & verkoop

Wilt u een bestelling plaatsen of heeft u nog vragen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +31 616866183